Kendinizi İyi Tanıyın !

Her şeyden önce bir tasarımcının kendisini çok iyi bilmesi gerekir. Sınırlılıklarını, nelere tepki verebileceğini, neleri sevmediğini, neleri sevdiğini, en çok neleri istediğini ve istediği şeyler için neler yapması gerektiğini bilmesi gerekir.
"Öyle her işe sazan gibi atlamamak gerekir."

Kolay olan her şeyi alfabenizden kaldırın, yakın ! yıkın ! parçalayın ! ama kabullenmeyin.

Kolay olan işleri yaptığınızda sevinmeyin yada övünmeyin. Çünkü bunlar zora dönüştüğünde ya işkence olur sizin için yada " öff"leye, "pöff"leye yapmanıza sebep olur. Buda zora karşı vereceğiniz savaşta direncinizi kırar. Mantıken en basit kendinizi şuna odaklayın; " Kolay ve basit işi herkes yapar, önemli olan zoru başarmaktır."

Hırslı olun ! Uğraşın ! Çaba gösterin !

Belkide hırslı olmak, bu işte olmazsa olmazlardan biri, neden ? diyecek olursak, bu mesleğin belirli çizgileri yok yani ucu açık bir meslek. Teknoloji geliştikçe bizimde gelişmemiz lazım ki, grafiker'im diye geçinenlerin bir adım önüne çıkalım bunu da " Çaba göstererek " " Uğraşarak. " yapacağız. Kendimden örnek vermek istiyorum. Ben sadece corel draw ve Photoshop programlarını biliyorum ama bunların bana yetmiyeceğini de biliyorum onun için kendime liste yaptım yavaştan yavaştan diğer programları öğrenmeye başladım. " Unutmayın, bu meslekte kimse kara kaşınıza, kara gözünüze bakmaz. ! "

Sabırsız olun ! Sürekli isteyin ! Kendinizi kısıtlamayın !

Çoğu insan sabırlı olunduğu zaman her işin olumlu olacağını düşünür ama bizde tam tersi sabır denen kavram sadece müşteri ilişkilerinde olmalı hemde fazlasıyla... Geri kalan işimizde sürekli yeni şeyleri istemeyi bilmeliyiz. Bazı şeyleri çabuk kavrama noktasında sabırsız olmak en ideal seçeneklerdendir. Misal yeni çıkan programı herkesten önce öğrenmeye çalışmak, yeni çıkan bir tekniği işlerinde hemen uygulamak, bir sonraki tekniğin yada programın ne olacağını sabırsızlıkla beklemek gibi... " Sabırsız olun dedik ama dozunu da kaçırmayın tabi. "

Saçma sapan hayaller kurun !

" Ne alaka kardeşim, abartma " diyen sesleri duyabiliyorum şuan. Bir bebeğin gelişimi için anne sütü ne kadar gerekliyse, yaratıcılığımızın ve hayal gücümüzün gelişmesi için hayal kurmak işte o kadar önemlidir. Hayal kurarak, beyin fonksiyonlarını sürekli açık bir anten gibi hazırda tutmamızı sağlar. Bu sayede bir tasarım için senaryo düşünürken daha hızlı ve sıradan şeylerden çok farklı şeyler düşünmeye başlayacaksınız. " Saçma sapan derken kendinizi Avusturya'da kangurularla zıplarken falan düşünmeyin, akıl sağlığınız açısından pek iyi olmaz. "

Dosttan çok şarkılarınız, filmleriniz ve online oyunlarınız olsun !

Herkesin çok iyi dostu olacak diye bir kural yok. Bu insanların geçimsiz olduğunu da göstermez. Bazı insanların dostlarından çok şarkıları mutlu eder. Özellikle bir tasarımcıysanız şarkılarla filmlerle yatıp kalktığınız için pek fazla diğer insanlara gerek duymuyorsunuz. Misal, şuan bu yazıyı yazarken bile müziğim beni yalnız bırakmıyor.
(Miley cyrus - FU çalıyor.) Farkında olmayan arkadaşlarımız için söyleyeyim, müzik bir tasarımcının gelişiminde olmazsa olmaz bir unsurdur. Hem ruhu beslediği gibi yaratıcılığı da taze tutar. " Asosyalsiniz kardeşim siz, diye haykıran arkadaşlara selam olsun, Asosyallik insanın kendini kandırmasıdır. Biz burada EKŞIN yapıyoruz."

Başarınızla övünmeyin !

Tabi bu biraz göreceli bir kavramdır ama hani derler ya. " İyilik yap denize at." diye, işte anlatmak istediğimde böyle bir şey. Herkes sizin başarınızı bilsin ama siz yinede toplum içinde bahsetmeyin. Çünkü sizi kıskanan insanlar çok olacaktır, ayrıca sizin karakteriniz hakkında sallama yapan insan türevleri de olacağı için ılımlı olun, ulu orta yerde söylemeyin. " Tabi dünyayı kurtarırsanız dediklerime aldırış etmeyin. "

Çok çok çok uzatmayın ! Az, öz olun ! Kelebek gibi uçun arı gibi... tamam tamam !

Kendi işinizde olsun insan ilişkilerinizde olsun uzun konuşmalardan süslü laflardan uzak durun, durun ki " Kaş yapacağım derken göz çıkarabilirsiniz. " buda bulunduğunuz toplum içinde yada müşterilerle olan ilişkinizde size karşı olan olumlu düşünceleri yerle bir edebilir. " Kabul ediyorum, bende çok konuştum."

Başarıyı yakaladığınız zaman kendinize ufak sürprizler yapın !

Buradaki konu biraz farklı gelebilir. Sürpriz dediğin adı üstünde başkası yapar, senin haberin olmaz. Ama şairinde dediği gibi kimseden bir şey beklemeyeceksin. ( Bunu hangi şair demiş bilmiyorum.) Kısacası; kendinizi ufak şeylerle mutlu edin, çünkü siz mutlu edilmeyi hak ediyorsunuz bunu da başarınızı yada güzel gelişen bir olayı kutlamak için kullanabilirsiniz. " Mutlu edin dediysek gidin araba alında demedik, çikolata alın, şeker alın. "

Farklı olmayı kendinize prensip edinin !

Sıradan insan olmayı asla kabul etmeyin. Hep farklı düşünün, farklı şeyler yapmaya çalışın. " Sakın !! abartıp ta amuda kalkıp tasarım yapmaya falan çalışmayın."

Yeniliğe hep açık olun ! Yeni ilgi alanları oluşturun

Yenilikten kastımız, gidip de yeni program öğrenmek değil ! ilgi alanınızı biraz daha genişletin. Mesela; tasarımla ilgileniyorsanız, markalarla da ilgilenin, senaryolarla da ilgilenin, metin yazın, müziğe yönelin. ufkunuzu genişletecek işlere yönelin. " Gidip de atomu parçalayın demiyoruz, lütfen !! "

veeee... Son olarak kendiniz gibi olun !

Belkide üzerinde en çok durulması gerekenlerin en başında yer alan bir konu, insanın kendisi gibi olmasıdır. Yapmacık davranmayın, kişilerin sizi algılamak istedikleri gibi davranmayın bu hem kişiliğinize zarar verir hemde kendinizi kandırmanıza bu sebeple çelişkiye düşmenize neden olur. " Ohh be !! sonunda bitti."

Başarıya adım adım olmalıymış sanki yazının adı, harika olmuş Ali :)
Sağ olasın kardeşim benim :D valla o an aklıma ne geldiyse yazdım :D
hamza elbir
hamza elbir
Selamun aleyküm kardeşim
bu işte yeniyim birkaç aydır adobe photoshop cs6 kulanıyorum
ve grafik tasarım işlerine yoğunlaştım bu işten para kazanmayı umut ediyorum işi gücü bıraktım sadece bunula ilgileniyorum akşama kadar makaleler okuyorum ve youtube'dan da dersler alıyorum.

Okuduğum makaleler arasında buzamana kadar en iyi yazılmış makale buydu , içinden geldiği gibi yazmışsın ve sadece bunun için yorum yapma gereği duydum bu makale beni daha fazla heveslendirdi çok yardımcı oldu.
Allah gönlüne göre versin teşekkür ederim. smile
Alıntı: hamza elbir
Selamun aleyküm kardeşim
bu işte yeniyim birkaç aydır adobe photoshop cs6 kulanıyorum
ve grafik tasarım işlerine yoğunlaştım bu işten para kazanmayı umut ediyorum işi gücü bıraktım sadece bunula ilgileniyorum akşama kadar makaleler okuyorum ve youtube'dan da dersler alıyorum.

Okuduğum makaleler arasında buzamana kadar en iyi yazılmış makale buydu , içinden geldiği gibi yazmışsın ve sadece bunun için yorum yapma gereği duydum bu makale beni daha fazla heveslendirdi çok yardımcı oldu.
Allah gönlüne göre versin teşekkür ederim. smile

biz teşekkür ederiz kardeşim umarım ekip olarak faydalı olmuşuzdur :)