Hayallerin Peşinden Koşmak...

İnsanın yaşam gayelerinden biri olarak bakmak lazım. Hayalleri kadar yaşar bir insan, hayalleri kadar bağlanır bu hayata, hayalleri kadar sıkı sıkı tutunur bir amaca...
Hepimizin gerçekleştirmek istedikleri var. Peki soruyor muyuz ? kendimize, ne kadar yol gittim, ne kadar yaklaştım veya ulaşmak için neler yapıyorum diye. Belki çoğumuz hiç bir şey yapmadan eli kolu bağlı bekliyor. Sorduğunda da bin bir türlü bahaneler, bin bir türlü sebepler üretilir. Gerçekleştirilmesi zor o kadar şey vardır ki, bazen bahane üretmemiz yada ertelememiz yerinde olabilir ama yinede vazgeçmemeliyiz. Ben buna; " Eğer insan hayallerinden vazgeçmişse bir çok şeyden ve kendinden vazgeçmiştir." gözüyle bakıyorum.
Hayallerinizi yalnız bırakmayın. Sürekli besleyin.
Bu olaya şöyle bakmak lazım. Çok sevdiğiniz bir çiçeğiniz var. Misal ben papatyaları çok severim. Sizinde sevdiğiniz çiçekler mutlaka vardır. O çiçeği bir hafta sulamadığımızı var sayalım, ne olur ? o çiçeğin hali. Düşünmek bile istemiyorum. İşte buda böle bir şeydir. Hayallerinizi beslemezseniz onları kurmanın yada düşünmenin bir anlamı olmaz. Diğer bir anlamıyla 'Kuru,kuruya beklemek.' diyebiliriz. Peki, bunu nasıl başaracağız. Misal, ileride başarılı bir tasarımcı olma hedefimiz olsun ve kendimizi daha yolun başında biri olarak görelim. Her şeyden önce araştırmak lazım, kimler Ne yapıyor ? Nasıl yapıyorlar ? Nelerden faydalanıyor ? gibisinden kendimize sorular yönelterek ilk önce bir araştırma yapmamız lazım ve adım adım o yolu takip etmek lazım.
Hayallerin zorluklarından çok engellerle karşılaşacağız.
Herkes hayal kurduğunu sanar ama hayal kurmak zordur. Kurmak kadar gerçekleştirmek dahada zordur. Tabi bunların hepsi bizim gayretimize ve hırsımıza bağlıdır. Birde bizim dışımızda gelişen olaylar var. Belkide en çok bizi etkileyen bunlardır. Ailemizin karşı çıkması ( Onların doktor olmasını isterken, bizim müzisyen olmamız.) toplumdan gelen baskılar hedef ve hayallerimize giden yolda bizi olumsuz etkileyebileceklerin başında geliyor.
Ama biz yinede yılmayalım, Elimizle beslediğimiz çiçeği başkalarının kökünden koparmasına izin vermeyelim. Gizlide olsa, saklıda olsa besleyelim, gerçekleştirelim.

Tabi, her şeyin bir bedeli olduğu gibi kurulan hayallerinde bir bedeli var.
Kurulan hayalleri gerçekleştirme yolunda bazı şeylerden vazgeçtiğinizi göreceksiniz. Bunların en başında çevrenizdeki insanlar olacaktır. Misal; okulumu başarıyla bitirmek için çoğu arkadaşlık ilişkilerinden uzak durdum. Evden okula, okuldan eve giderdim. Belki sosyal bir hayatım olmadı. Pişman mıyım ? Hayır. bu yolu ben seçtim ve kurduğum hayal için bir bedel ödemem gerektiğini biliyordum ve istediğim şeyi de yaptım okulumu en iyi şekilde bitirdim.Kısacası; her şey hayal kurmayla, çabalamayla olmuyor. Bazı şeylerden vazgeçmek yada fedakarlık yapmak gerekiyor.
Siz siz olun. Bu hayatta bir amacınızın olmasını istiyorsanız, hayallerinizden ve hedeflerinizden vazgeçmeyin.
bu yolda fedakarlık yapılması gerekiyorsa yapın, kimseninde bu hayalleri kirletmesine izin vermeyin. çünkü kurduğunuz hayalleri ilerde sizi siz yapacak şeylerdir.

Einstein'ında dediği gibi, eşyalara yada insanlara değil, bir amaca bağlanmak lazım !

rıdvan berçin
rıdvan berçin
Çok güzel bir paylaşım olmuş yüreğine ağzına sağlık.
Teşekkür ederim.