Hedef Kitlenizin Güvenini Kazanmanız için Yapmanız Gereken 10 Şey

   Lincoln bir keresinde, "Halkın güveni ile her şey mümkündür. O olmadan hiçbir şey mümkün olmaz” demiştir. Sosyal medya şu anda dünya çevresindeki milyonlarca insanın kullandığı ve katıldığı günlük aktivitedir. Bu, insanlık tarihinde; herhangi bir kişinin oluşturma, paylaşma ve ilerleme fırsatına sahip olduğu ve başarılı olup, müthiş kalabalık durumda olan sosyal medya okyanusunda, eğer öne çıkacaksa, hedef kitlesinin güvenini kazanmaya ihtiyaç duyduğu ilk zamandır. Reklama dolarlar tüketerek projelerine yatırım yapmak için gitgide maddi kaynak sağlamaya yönelen girişimcilere göre, güven kazanma özellikle önemli hale geldi. Halkın güvenini kazanmada başarısız olursanız tasarınız bir yere gelemeyecektir ve paranızı artıramayacaksınızdır. Eğer mali açıdan ürününüzü desteklemeleri için kullanıcılarınıza güvenirseniz bu iyi bir şeydir çünkü size güvenmezlerse geri dönmeyeceklerdir.


            Aşağısı, bağlantılı kitlenizin güvenini kazanmak için yapmanız gereken 10 şeyin listesidir.


Halkın Güvenini Kazanmak


1.      Bize kim olduğunuzu söyleyin.  Alan adı olarak adınızla ilgili bir web siteniz var mı? Eğer yoksa sosyal ağ profili edinin, içini tamamen doldurun ve onu profilinizi göstermek için kullanın.


2.      En iyi resminizi seçin. Ortak görüş budur, doğru mu? Ama ayrıca gayrimenkul satıyormuş gibi göründüğünüz fotoğraflardan kaçınmak istersiniz. Hikayenizi anlatan bir fotoğraf seçin ve tüm profillerinizde sürekli kullanın.


3.      Her bağlantıya (b...’a) profil açmayın. Twitter, Facebook gibi kilit alanlarınızı bulun, sonra Foursquare ve streaming gibi bir ya da iki küçük bağlantı kullanın ve onlar üzerinde sağlıklı bir varlığı sürdürün. Bu şekilde, kalabalığın genellikle olduğu yerde ve konumlanacakları yerde olursunuz.


4.      Konuya hakim olun. Başlangıçta uzman olmanız gerekmez. " Tek " olmak için sıkı çalışmalısınız fakat başlarken alanınızla ilgili kitapları ve web siteleri bulmanız gerekir. Zaman geçtikçe referans edilen kitapları toplayın. Kurgusal olmayan çoğu kitaplar zaten, olanı da sizden atacaktır, ama çekirdek kaynağa giderek oradan yola çıkmak sizi oyunun önünde yapacaktır.


5.      Sahte olmayın. Bağlantıyla karşı karşıya gelen çoğu insanın sorunu şu ki, biz herkesin isteklerine göre duyarlıyız, bu yüzden sahte olmayı deniyoruz. Hiç kimse bir düzenbaza para vermeyi istemez. Öğrendiğiniz gereçleri alın ve bu şeye kendinizi daldırın. Bu herkes için işe yaramayacak, ama herkes de size para vermez, her neyse. Size güvenen ve sizi seven insanlar yine de yapacaklardır. Sizi cezbeden insanları ve duruşu bulun.


6.      Hazırda bulunun.  Sizi arayabilir miyim? Salyangoz posta gönderebilir miyim? Eğer kitlenizden para almak ve dikkati toplamak istiyorsanız, sizinle bağlantı kurulması için çabuk ve kolay bir yol sağlamalısınız.


7.      Şeffaf olun.  "Bu kurum için çok gencim” ’in Matthew Zachary’si bir keresinde bana, örgütlenmesinin şeffaflık açısından "obama gibi” olduğunu söyledi. Kitlenizin parasını kullandığınız her proje için "obama-gibi” şeffaf olmak zorundasınız. Halk bütçeniz, halk belgeleriniz, halk makbuzlarınız hatta elektronik postalarınız bile kamuya açık olmalıdır. İlk aşamada her şey yayınlanmak zorunda değildir. Çoğu sermayedar, fikirlerinin kaybedilmesinden korkar ancak proje hareket halinde olduğunda kanallarınızı açın.


8.      Ağa yazın.  İnsanlar okumadıklarına inanmayacaklar. İfadelerinizi kısa, basit ve faydalı tutun. Alt başlık kullanın, harika bir giriş cümlesi edinin ve yazınızı kısa tutun.


9.      Her şeyi belgeleyin.  Bize devamlı olarak nasıl haber verirsiniz? Ağ güncesi iletileri ve Tweet’lerden daha çok, video kullanın ve hedef kitlenizi en azından haftada bir bile olsa güncelleyin. Çevirimiçi iletişimde en etkili yöntem videodur.


10.  Her mesajı yanıtlayın.  Tweet’ler, video yorumları, iletiler, her şeyi, cevaplayın. Sonsuza kadar sürecek olsa bile her bir kişiye cevap verin. Eğer kitlenizin temeli sizseniz, proje bitene kadar kitlenize cevap vermekle sorumlusunuz. (Bunu size diyorum, asistanınıza değil.)


            Topluluğun güvenini kazanmak zaman alı. Ama bu on adımı kararlı biçimde takip ederek, projenizin başarıya ulaşmasına yardım edebileceksiniz.