Apple Logosunun Tarihçesi ve Değişimi

   Apple Logosu ilk olarak Ronald Wayne tarafından 1976 yılında tasarlanmıştır. Wayne logoyu tasarlarken Isac Newton’un ağaç altında oturması ve kafasına doğru sallanan elmayı tasvir etmiştir.

 

Gökkuşağı Logosu ( 1976-1998 )

  

Ronald Wayne’nin tasarladığı logo sadece 1 yıl kullanıldı. Steve Jobs farklılıkları ve sadeliği çok seviyordu. Grafik tasarımcısı Rob Janoff’a daha modern ve kullanışlı bir logo tasarlama görevini vermişti. Bu görevi başarıyla yerine getiren Janoff gelmiş geçmiş en iyi logo’lardan bir tanesini tasarladı.

    Janoff logosunda elma silüeti kullanmış ve kenarına bir ısırık yapmıştı. Isırık herkes tarafından farklı anlaşılıyordu ancak kendisine göre elma’nın domatese benzememesini sağlamaktı. Üzerinde ki renkleri ise daha güzel görünmesini istediği için eklemiştir.

   Bu logo Steve Jobs’un 1997’de tekrar Apple’a dönüşüne kadar 22 yıl kullanıldı. Jobs logoda birkaç ufak değişiklik yapılmasını istiyordu. Daha sade durması için renklerin kaldırılmasını ve sadece ısırılmış elma silüetinin durmasını istedi. Wayne’nin yaptığı logo’nun  şekli günümüze kadar hiç değişmedi.

 

 

Tek Renkli Logo ( 1998 – Günümüze )

 

   Jobs, 1997’de Ekonomik sarsıntılar geçiren apple’ın başına geçti. Durumu düzeltmek ve daha kullanılabilir olması için logo’yu değiştirmeye karar verdiler. Gökkuşağı logo'su büyük boyutlarda kullanılmaya elverişli değildi. Tek renk olarak değiştirilen ısırılmış elma logosu 1998 yılından günümüze kadar hiç değiştirilmeden kullanıldı.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR