Çanta'da bir şeyler oluyor

Sevgili ziyaretçiler,


Tasarım Çantası olarak 2 yılı aşkın süredir yayındayız. Amacımız ilk günden bu yana telif hakkı bulunmayan tasarım materyallerini takipçilerimize ulaştırmaktı. Bu süreçte bir süre gerektiğince aktif, bir süre fazlasıyla deaktif bir yayın sürecine sahip olduk. Site sahip-yöneticileri olarak hayatımızdaki farklı gelişmeler sebebiyle 2 yıl bu şekilde gelişti. Bundan sonraki yayın hayatında gerektiğince aktif bir platform olmayı hedefliyoruz. Tasarımcılar için -Türçe, türk yapımı- doğru düzgün bir platform kalmadı, yenisi de yapılmadı.

Bundan sonra ne olacak ?

İnternet ortamında aktif bir platform bulunmuyor. Facebook üzerinde Grafikerler grubunun durumu aşikar. Saçma sapan sorular, sektörle alakası olmayan saçma sapan insanlar, saçma sapan geyikler yapar hale geldiler. Mesleki değerlerin her geçen gün nasıl ayaklar altına düştüğünü, sinir bozucu aptal istekleri eminim hepiniz görüyor, okuyorsunuz. Bundan sonraki süreçte planladığımız platform daha kaliteli, saçma sapan istek ve soruların, meslekle alakasız insanların barınamayacağı bir oluşum. Yeni başlayanlar için tabiki de göz ardı edilecek durumlar bulunacak, fakat bu grupta-sayfada profesyoneller için iç gıcıklayıcı saçmalıklar halinde görüntülenemeyecek. İçerik kategorileri yeni konsepte göre yeniden planlanıp düzenlenecek.

Ekip oluşumu hakkında

İlk günden bu yana Tasarım Çantası olarak ekipten kalan 3 kişiyiz (İlyas ÖZKURT, Mücahit TAŞKIN, Şükrü ERSOY). Arkamızda -bir parçası olduğumuz- 6Harf.com bulunuyor, yani ekip aslında 5 kişi. Ekipten edindiğimiz arkadaşlıklarımızın meyvesi olarak Şükrü şu anda 6Harf.com ekibiyle birlikte, bizimle. Özverisi, arkadaşlığı, çalışkanlığı bize ekibin bir parçası nasıl olunduğunu öğretti. Zamanında Tasarım Çantası zaman zaman yaklaşık 15 kişiyi buldu, kimi kaldı çoğu gitti. İnsanlar, sosyal medya profillerine Tasarım Çantası'nda yazar yazabilmek için ekibe katıldılar. (Bunu zamanla planlanan görev dağılımına uymadıklarında görüyorsunuz.). Ekibe dahil oluşlar için yeni düzende daha katı kurallar ve yaptırımlar bulunacak. Kurallar daha sonrasında güncellenmiş olarak ilgili bölümlerden duyurulacaklar.

Ne zaman?

Site arayüzünü komple yeni baştan değiştiriyoruz. Daha anlaşılır, kullanışlı ve yeni teknolojilerle kodlanmış bir tasarım ile yeni yayın hayatına başlamayı planlıyoruz. Tasarımlar bitti, kodlama aşamasında. En kısa sürede hakettiğiniz platforma kavuşturabilmek ümidiyle...

Tasarım Çantası Ekibi