UI ve UX nedir?

UX (User Experience) ve UI (User Interface) birlikte ya da ayrı yerlerde çokça rastladığımız, biraz da zamanın modası haline gelmiş “plaza dili” ile gündelik hayata girmiş iki kelime. Anlamları Türkçe’ye tercümelerinden çok daha kapsamlı. Ülke olarak genelde yenilikleri tabipte biraz geç kalıyoruz. Biz bir kavramın üreticisi ya da isim babası olmaktan ziyade o kavramı ülkeye ilk getiren olmakla iftihar ediyoruz. Ülkemizin en zenginleri başarılı konseptleri ülkemize en iyi şekilde uyarlayan modern İbrahim Müteferrika’lar.

UI Nedir?

User Interface. Mealen; kullanıcı arayüzü. Bu tip kavramları anlamak için sadece grafik tasarım terminolojisi ile düşünmek yetmez. Bu kavramlar grafik tasarımın hizmet ettiği daha geniş bir alan.

Kullanıcı arayüzü olarak Türkçe’ye tercüme edilen bu tanım aslında her şeyde karşımıza çıkan, her üründe gördüğümüz dijital ya da maddi bir yüzey. Kapının kolu da bir arayüzdür. Siz kapıyı açmak için o kol ile temas ediyorsanız, bu kol sizin kapıyı kullanma alışkanlıklarınızı belirleyecektir. Arabanızın konsolu, cep telefonunuzun tuşları, montunuzun fermuarı… Bunların tamamı sizin bir ürünü kullanmanıza imkan veren iletişim araçları, bir yazılımsal olmayan iletişim kodları.

UX Nedir?

UX (User Experience) ise bu arayüz hakkındaki tecrübeniz ve fikriniz. “Kapının kolu çok aşağıda, açmak için eğilmek zorunda kalıyoruz” tarzı bir tecrübe ve tespit. Tüketicinin bir ürünün kullanımı ile kazandığı eni bilgi ve tecrübeler. Bu bilgi  hem yeni bir ürün geliştirme sürecinde hem de mevcut ürünün geliştirmeleri sırasında paha biçilmez bir malzemedir.

Başta da söylediğim gibi bu alanlar tasarım terminolojisi ile düşünüldüğünde eksik tanımlayabileceğiniz alanlar. Tasarım bu alana hizmet eden uzmanlıklardan sadece biri. Çok sayıda ve birbirinden farklı disiplinlerin ortak geliştirdiği bir uzmanlıktan bahsediyoruz.

Genelde internet dünyası ile hayatımıza girdi bu tanımlar. Aslında daha önce de vardı ama bu kadar yaygın değildi.

Neden Bu kadar önemliler? 

Artık insanlar bir internet sitesinde kalıp kalmayacaklarına ilk 10 saniyede karar veriyorlar. Bu diğer bütün sektörler için aynı. Ürün seçenekleri fazla, rekabet yorucu… Artık ürüteciler ürünleri hakkında tüketicilerin fikirlerini ve tavsiyelerini alıyor, çeşitli araştırmalar yapıyor (UX) ve kullanıcıların minimum efor ile kullanacakları, kolayca alışkanlık kazanabilecekleri (UI) yeni ürünler tasarlıyorlar.

Bu gelişim sürecinde grafikerler, pazarlamacılar, analistler, psikologlar ve antropologlar sürece katkı sağlıyor.

 

Geleceğin ürünlerini ve bu ürünlerin insan ile temas eden arayüzlerini insanların bugünün ürünlerinden kazandıkları bir tecrübe havuzunun içerisinde şekillendiriyorlar.