Tasarım Yarışmalarında Çalışmanızı Öne Çıkaracak İpuçları

Yazıya başlamadan önce sizle bir konuda anlaşalım. Bu yazı, eğer bu konuyu uygulamaya koyup çok sıkı çalışmazsanız hiç bir işe yaramayacak. Benzersiz bir tarzın sahibi olmak, kalabalıktan arınmayı ve çalışmaya vakit ayırmayı gerektirir.

 

              Şimdi bir tasarımın bir yarışmada nasıl ön plana çıkabileceğine değinelim:

 

              1- Becerilerinize ve alanınıza hakim olun

 

              Grafik tasarımın belirli bir alanında dğierlerine göre daha eğilimli olmasınız. Tasarım alanında çeşitli bilgi ve becerilere sahip olsanız bile iş yoğunluğundan dolayı tipografi veya web tasarım gibi alanlardan birini seçme eğilimi göstereceksiniz. En çok hangi konuda üstün olacağınıza ve becerilerinizi geliştireceğinize karar verin, bu şey sizi eğlendiren bir şey olmalı. Seçimi bir kez yaptığınızda aklınızı seçtiğiniz özel alanda uzmanlaşmaya odaklayın ve gereken farklı yetenekleri daha çok öğrenin, daha ilk adımınızda bile kaliteli bir iş sağlamanız gerekir.

 

              2-Sürüden Ayrılın

 

              Endişelenmeyin, kurt kapmaz! Eğer sadece modayı izler ve önceden yapılmış olanları yinelerseniz büyük olasılıkla bir yarışmada öne çıkamazsınız. Daha önce yapılanların yanlış olduğunu söylemiyorum ama kendi yolunuzu aydınlatmak için yenilikçi olun. Tarzınızı takip edip bir akımın belirleyicisi olmayı amaçlayın. Kopyalama yanlışlıklarına düşmeyin ki farklı olmanın harika nimetlerini geri tepmemiş olasınız.

 

              3-Sorun Çözücü Olun

 

              Öne çıkabilmek için yapmanız gereken şeyde iyi olmaktan daha fazlasına ihtiyacınız olacak. İşiniz ve yaklaşımınız açısından yarışmanın sunduklarını, önerdiklerini iyi çözümlemeniz gerekiyor. Nasıl daha etkili olabileceğinizin bir yolunu düşünüp bulun, zayıflıklarınızı saptayın ve çözümü sağlayarak onları lehinize çevirin. Çok da zor bir şeyden bahsetmiyorum. Şunu iyi anlamalı ki müşterilerin sorun çözücülere gereksinimi vardır, eğer yalnızca başkalarının da kolaylıkla yapabileceği şeyleri sunarsanız ötekilerden pek de farkınızın olmadığını belirtmiş olursunuz.

 

              4- Kendinizi Bilinir Kılın

 

              Yarışma sırasında müşteriler sizin ne kadar farklı olduğunuzu bir anda büyülü biçimde anlayamaz. İşte bu noktada bir iletişim yeteneği ve kişisel pazarlama üzerine bir çalışmada bulunmanız gerekecek.

              Kendinizi dünyaya tanıtmanızın binbir türlü yolu var ve hepsini bir anda burada teker teker sıralayamayacağım. Portfolyonuza, önceki çalışmalarınıza erişim verebileceğiniz harika bir web sayfasına yatırım yapın, ayrıca facebook, twitter sayfası edinin.

 

              Sonuç

 

Başarılı şekilde fark yaratmanın bir çok yolu var ve bunu yapmanın sıkıcı olmak zorunda olmadığına inanıyorum. Şahsi projeleriniz için zaman yaratmaya çalışın böylece keşfetmek eğlenceli bir hal alır. Zihninizi açık tutun, bu yolculuk boyunca bir çok şeyi denetlemek ve üzerine tekrar düşünmek hususunda geribildirimleri ve eleştirileri kabul edin. Ve yaptığınız şeyi sevip takdir etmeyi de unutmayın. Uğurlar olsun.