Web Tasarım İçin 10 Kural

10. Basit En İyidir

Ne demiş ünlü düşünür; "Simple is the best". Her sayfanın tasarımı o sayfada tıklanması tercih edilen yer göz önünde bulundurularak yapılmadır. Kullanıcıyı çok fazla buton bulunan karmaşık bir sayfaya atmak muhtemelen bu sayfadan kaçmasına sebep olacaktır. Tasarımınızda resimleri, linkleri ve yazıları kullanıcının en basit şekilde kullanmasını sağlayacak konumlarda kullanın. Ziyaretçiye zorluk çıkarmamak için elinizden geleni yapın. 

9. Tasarım En Önemlisidir

Nasıl ki bir insanla tanıştığınız anda onda bir ilk izlenim bırakmak istersiniz, bu durum internet siteniz için de geçerlidir. İlk birkaç saniyede ziyaretçide bu sitede kalıp kalmamasına karar verirken kullanacağı doneler vereceksiniz. Bu ilk saniyeleri güzel bir tasarım ile verimli kullanabilirsiz. 

 

8. Gezinme İçin İlham Verin

Artık internet bir bilgi çöplüğü. Bu karmaşa arasında kullanıcılar zaten aradıkları şeyi bulmak için zorluklara katlanıyorlar. Sizler internet sitenizdeki içerikleri önem sıralarını göz önünde tutarak serpiştirin ki kullanıcı bunlar arasında gezinebilsin. İnsanları kocaman tabelar ile bir yöne yönlendirmek ters tepki verebilir. Onları bu sitede görmeleri gereken şeyler hakkında ilham vermeye yönlendirin.

7. Sayfalar Arası Bütünlük

Kullanıcı siteniz içerisinde yeni bir sayfa açtığı zaman, başka bir siteye gitmiş hissine kapılmamalı. Sitenizin sayfaları arasında tasarım ve yerleşim açısından bir tutuarlılık bulunmalıdır. 

6. Renk Seçimi

Basitçe renklendirilmiş internet siteleri her zaman kullanıcıların dikkatini çekiyor. Mümkün olan en basit şekilde ve renkli... Birbiri ile yüksek karşıtlık barındırmayan renklerden bir palet oluşturun ama yazı ve arka plan uyumuna dikkat edin.

5. Responsive Şart

Önümüzdeki yıl dünya çapında internet trafiğinin %70'nin mobil cihazlardan sağlanacağı tahmin ediliyor. Cihazların bu kadar yaygın ve çeşitli olduğu çağımızda CSS konusunda biraz eğilmeniz gerekebilir.

4. Tarayıcı Kontrolu 

Bütün tarayıcıların internet sitelerini aynı şekilde görüntülediğini mi düşünüyorsunuz? Öyle değil. Cihazlar gibi artık tarayıcılar da çeşitli. Sitenizin nasıl göründüğünü diğer tarayıcılardan da test etmelisiniz. Herşeyin yerinde olduğundan emin olun.

3. Hata Kontrolü

İşiniz bittikten sonra internet sitenizde küçük bir tur atmanızı öneriyoruz. Yazım hataları, kırık linler, doğru yüklenmeyen içerik ve resimler.

2. Kendi Göbek Bağını Kendin Kes

HTML ya da PHP farketmez, kendi kodlarını yazmak en iyisiir. Hazır template ya da site kullandığınızda başta bir sorun çıkmayabilir, hatta hiçbir zaman da sorun çıkmayabilir. Ama bir sorun çıkarsa sizin müdahale etme şansınız sınırlı olacaktır. Özel kodlama size sayfa üzerinde sonsuz kontrol sağlayacaktır. 

1. İçerik Kraldır

Ne kadar güzel asarlanmı olursa olsun içerik olmadan bir internet sitesi boştur. İyi internet siteleri iyi tasarım ve iyi içerik birleşmesinden oluşur. Her sayfanız için yeterince kaliteli özgün içerik bulunduğundan emin olun. 

 

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR