Tüketiciler Tarafından Güvenilmez Görülen Sektörler

Amerika Birleşik Devletlerinde yapılan bir araştırma bünyesinde, tüketicilere reklamlarını en güvensiz buldukları sektörler soruldu. Sonuçlar ilginç. Muhtemelen en çok karmajına sahip sektörler yanıltıcı reklamlar ile tüketiciye saldırıyor ya da en azından tüketiciler böyle olduğunu hissediyorlar. 

Peki tüketicilerin güvenilmez buldukları reklam çalışmaları ile kendilerini anlatan bu sektörler nelerdir. Beşten geriye doğru sayalım bu sektörleri.

 

5. Kozmetik Sekörü (%17)

 

Kozmetik Sektörü

Aklınıza ilk gelenlerden biri kozmetiktir muhtemelen. Kendisi yalan bu sektörün reklamlarından ne beklersiniz. Bu araştırmaya katılan insanların %17'si kozmetik sektörü reklamları güvenilmez demiş, geri kalan %83 ise muhtemelen sektörün müşterisi. 

 

4. Otomobil (%20)

Otomotiv Sektörünün Reklam Yalanları

Aslında erkekler abarmayı sevmez. Otomobil sektörü nasıl bu hale geldi. Muhtemelen yüksek rekabet ve kemikleştirilmeye çalışılan müşteri kitleleri sebepleriyle bu hale geldi.

 

3. İlaç Sektörü (%23)

İlaç Sektörü

Şükür ki ülkemizde bu sektörde reklam uygulaması yok. 

 

4. Finansal Ürünler (%26)

Bu sektörü internet reklamlarından tanıyoruz, çok paramız olduğundan değil.

 

1. Zayıflama Ürünleri (%34)

Bu ilacı kullanarak sevgili dinleyenler, bir ayda üç değil, dört değil, tam 6 kilo vereceksiniz. Memnun kalmazsanız para iade garantisi de var. Bu ürün öyle üç kuruşa satılan yalancı ürünlerden değil.