Kartvizit Tasarlarken Nelere Dikkat Edilmeli?

Kartvizitler potansiyel bir müşterinin şirket ile ilk kez iletişim kurmasıdır; Onlarla etkileşimle bulunmak ve onlara şirketin ne yaptığını öğrenmenlerini teşvik etmek istiyorsanız, bunu yapmanın en iyi yollarından biri, iyi tasarlanmış, anlaşılması kolay bir kartvizit ile yapılır. Adeta Yumruk etkisi yaratacak kartvizitler oluşturmak için aşağıdaki ipuçlarını takip edin!

Kim, Ne, Nerede, Neden?

1) Kartviziti tasarlarken göz önüne almanız gereken ilk şey (ve en önemlisi!) Karşı tarafa iletmek istediğiniz bilgilerdir. Adınız, iş ünvanı ve şirketin adının yahut logosunun açıkça görüntülendiğinden emin olmanız gerekmektedir. Hangi iletişim ayrıntılarınızı ekleyeceğinizi dikkatlice düşünün. Kartviziti karmaşık görünmesini sağlamadan yeterli sayıda iletişim bilgisi ekleme arasında iyi bir denge kurmanız gerekmektedir.Web sitesi, e-posta adresi ve telefon numarası kartvizitteki en elzem ibarelerdir. Birçok işletme artık kartvizitlerine adres eklemediğinden, boşluk yaratmak için uğraştığınız kartvizitten adresi kaldırabilirsiniz. (Müşteri Onayı Dahilinde)

Okunabilir Birşeyler Tasarlayın

2) Kartvizitte olması istenilen birçok bilgi ve ibare varsa ilk akla cazip gelen yazı tipi boyutunu küçültmek olacaktır. Dikkat edin, küçük metinler genellikle ekranda okunup görülebilir, ancak baskıdan geldikten sonra okunaklı bir leke ile karşılaşabilirsiniz. ekranda gördüğünüz kalite ile pek fazla karşılaşamazsınız. Genel kural olarak, 8pt'dan daha küçük kullanmayın.

Ayrıca font seçiminize de dikkat edin. Profesyonel ve basit fontlar kullanın. Comic Sans size cazip gelmesin, veya ne yazdığını anlaması ayrı bir çaba gerektiren kaligrafik yazı tiplerinden koşarak uzaklaşın.

QR Kodları

3) Yerden tasarruf etmenin başka bir yolu kartvizitte QR kod kullanmaktır. QR kodlar kartvizitte karmaşık görünmeksizin çok fazla bilgi eklemenin düzgün bir yolunu sağlıyor. Ayrıca basılı ve çevrimiçi içeriğiniz arasında bir link görevi oluşturmak için yapılabilecek en kolay yoldur QR. Kodu tarayarak insanlar otomatik olarak web sitenize yönlendirilebilir, Telefon rehberine tüm iletişim bilgileri ile kayıt ettirebilir, mail uygulamasında maile hazır bir pozisyonda bekeletebilir ve bunun gibi birçok şey yapabilirsiniz. İnternette fazlasıyala QR kod oluşturucu websiteleri mevcut bu çılgın gibi görünen teknolojiyi oluşturmak sanıldığı kadar zor bir işlem değil.

Renkli veya Düz?

4) Parlak renkler doğru kullanıldığında bir kartvizitin dikkat çekici olmasını sağlayabilir. Bu tarz kartvizitler, yaratıcı işler tarafından sıklıkla yeni, heyecanlı ve orijinal görünme amacı ile kullanılır. Bununla birlikte basitlik gücünü hafife alma. Sade bir siyah beyaz tasarım, unutulmaz parlak renkli kısacası "cafcaflı" diye tabir edilen bir karttan daha çarpıcı olabilir. Çoğu zamanda daha "şık" olarak görülebilir.

Kabartma(Lak)

5) Basit görüneceğinden endişe duyduğunuz bir kartvizitte kullanılan kelimelere kabartma(Lak) yapmayın deneyin. Kabartma, kartvizite zarafet ve farklı bir stil karan yükseltilmiş bir 3D efekti oluşturur.

Kabartma(Lak) kartviziti daha dokunsal hale getirir. Araştırmalar, bu tip detayların insanların hafızasında yer edeceğini ve bu nedenle insanların işinizi hatırlama olasılığının daha yüksek olduğunu göstermiştir.

Renk Seçimi

6) Kartviziti Şirketin kurumsal kimliğine bağlı kalrak tasarlanmış diğer materyaller ile aynı hizada tutmanız akıllıca bir davranış olacaktır. Şirket renkleri varsa bunların dışına çıkmayın. Eğer şirketin kurumsal renkleri yok ise tamamen sizin özgür iradenize kalmış bir mesele. Ancak tamamlayıcı renkleri seçmeye gayret gösterin. zıt renkler kartvizitte profesyonel olmayan itici bir şekilde görülebilir. eğer renk seçimi hakkında "acaba bu böyle oldu mu ya?" diye bir şüpheye düşüyorsanız  çevrimiçi bir renk eşleme araçları kullanın. Ör. Adobe Color CC

Görsel İçerik

7) Kartvizitin bir yüzünde yazılı içeriğiniz var ve diğer yüzüne yapacak hiçbirşeyiniz yoksa arka yüzünü görselleştirmeyi deneyin. Resimler sözcüklere göre mesajı direkt alıcıya ulaştırır. (En son ihtimal resim koymayı deneyin) Benim tavsiyem kartvizitin arkasına şirket logosunu koymanız yönündedir. Ne yaparsanız yapın kartvizitin diğer yüzünü boş bırakmayın. İnsanlar genellikle kartvizitin arkasına bakmazlar fakat bu doğru bir davranış değil, fakat kartvizitin kaç defa verildiğini düşünün, her kartı uzatırken boş yüzünü uzatmamak için ayrı bir kontrol çabası gerektiren kötü bir durum. Bu sebeple kesinlikle tek tarafı kartvizitler tasarlamayın.

Kenarlıklar ve Taşma Payı

8) Kartvizit tasarımınızda sınırlara yakın border kullanmayın. Siz ne kadar dikkat ederseniz edin, baskıda çıkan sonuç %100 kesin değildir. Ekranınızda mükemmel simetrik bir border(kenarlık), baskı makinesindeki çok az bir hareket sayesinde mükemmel simetrik kenarlığınız tek bir yerden çıkabilir. Bu sebeple arka planla aynı renge sahip bir alanda 3mm taşma payı vererek olası hataların önüne geçebilirsiniz.

Güvenli Alan

9)  Matbaalar Taşma payının yanı sıra, kartvizitin merkezini "Güvenli Alan" olarak belirler. Baskı işlemi sırasında kesilmeleri önlemek için, bu alan içerisinde önemli bilgileri (iletişim bilgileri gibi) muhafaza edin.

Kağıt Kalınlığı

10) Kartvizitin kalınlığını göz önünde bulundurun. Kalın kartlar her zaman daha pahalı hissettirme eğilimindedirler. Kalın kartvizitler şirketi daha profesyonel hale getirir. 350gr'dan daha ince bir kartviziti elinize aldığınızda hemen hissederseniz ne kadar ince ve ucuz olduğunu. Minimum 350gr kağıt seçin benim tavsiyem ise kredi kartı misali 700gr kağıttır. bunu tavsiye etmemin sebebi ise kartviziti bir el sıkışması gibi düşünmeyi deneyin. Kimse gevşek bir el sıkışmasından hoşlanmaz, neden gevşek bir kartvizit olsun ki ?

Basit Kalsın

11) Kartvizit için olağandışı bir malzeme kullanmak çok cazip görülebilir, bu kesinlikle unutulmaz fakat insanlar sıklıkla kartları aldıkları yerlere ilişkin ek ayrıntılar yazarlar. Haliyle Bu, metal, ahşap ya da deri üzerinde yapılması zor olan bir işlem olacaktır.