Ne Yaptın Nutella

Kişiye özel markalama teknikleri ve marka iletişimi üzerine uzmanlığı konusunda hem fikir olduğumuz Nutella işi abattı. İtalya'da, tam 7 milyon benzersiz çikolata kavanozu üreterek kişiye göre özelleştirilebilir ürüler kategorisinde çıtayı Ural-Altay dağlarına çıkarttı. 

Mikro Markalama

Daha önce ürünlerin üzerine isim yazan markalar olmuştu. Bu tip çalışmaların sizin tercihlerinizi etkileyen yönü ne? Yok beni etkilemiyor demeyin. Bu tür hamleleri yapan firmaların çaplarına bakınca, deneme yanılma yolu ile çalışmayacaklarını tahmin edebiliyorsunuz.

Üstünde isim yazan çikolata şişesinden, sadece size özel bir çikolata şişesine. Kahvaltıda masada duran çikolata kavanozundan dünyada sadece bir tane var. Kim ne derse desin, güzel his.

Nutella Unique

Bizde ilginç olan, sosyal medyada Nutellanın bu tasarımları bir ajansa yaptırdığı yönündeki söylenti idi. Muhtemelen bir ajansa yaptıracaktır, asıl o ajans bunu insanlar ile mi yapacak? Oturup yedi milyon şişe mi çizilecek?

Özellikle Twitter'da bazı meslek perver tasarımcılar tarafından Nutella'nın bu işe verdiği önem, muhtemel tasarım bütçeleri havada uçtu. Türkiye'de böyle marka yok geyiğine kadar gitti konu.

Sonra ortaya çıktı ki tasarımlar bir algoritma ile hazırlanmış. 

Algoritma ile hazırlanacak tabi. Oturup çizer misin yedi milyon şişe?

 

O zaman izleyelim

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR