Bir Meslek Olarak
Küçüklükten bu yana çoğumuz ilerde hangi meslek grubunda olacağımızı merak etmişizdir. Küçükken tabi bu seçenekler kısıtlıydı. Çoğumuzun ortak mesleklerinden olan Polis, Doktor, Avukat, Hakim vs. göz alıcı mesleklerden sayılmaktaydı. Zaman ilerledikçe bu meslek gruplarının bize hitap etmediğini anladık daha doğrusu kişilik özelliklerimizin bu mesleklerle örtüşmediğini gördük dersek daha doğru bir tanım olur.
Bizim bu mesleği seçmemizdeki nedenler kişiye göre değişebileceği gibi ortak yönleri de vardır. Mesela; Kimimiz Yaratıcılığına ve hayal gücüne güvendiği için bu mesleği seçmiştir, kimi programlarla haşır neşir olmayı sevdiği için gibi seçeneklerle büyük bir liste hazırlayabiliriz ama hepimizin tek bir noktası var. En büyük ortak noktamız " Bu mesleği seviyor olmamız." Diğer meslek grupları için bir yorum yapamayacağım ama tek bildiğim ne kadar seversen bu mesleği o kadar bu sektörde başarılı olunacağıdır. Hatta size bir formülde vereyim hazır bunları anlatıyorken, Hayal gücü/Yaratıcılık x ( İnanmak+Sevmek+Merak ) - Olumsuz düşünceler = Varmak istediğimiz sonuç dersek pekte yanılıyor olmayız. Bence bu mesleği etkileyen iki etken var. Biri Yaratıcılık/Hayal gücü bir diğeri ise Meraklı/ilgili olmaktır. Hayal gücü ve yaratıcılığı anladıkta, merak ne alaka diyenleriniz olabilir. Aslında çoğu bilim icadı bir merak sonucu ortaya çıkmıştır kanısıyla söze başlarsak, başarının gerçekleşmesi için bir merağın yada ilginin olmazsa olmaz olduğunu göreceğizdir. Biraz daha açarsak eğer, bir layeri, bir dekube işlemini merak edip araştırıp uygulamak bile binlerce kişinin önüne geçmemizi sağlayacaktır. Sonuçta bizlerle beraber binlerce insan bu mesleğe atılmak için okuyor ve öğreniyor. Bu insanlardan bir adım ötede olmak istiyorsak bu meslekte sürekli meraklı ve hayal gücü yüksek bireyler olmamız lazım.
Konumuzu bitirecek olursak, Bu meslek, teknolojinin sürekli gelişmesiyle uç noktaları olmayan bir meslek haline gelecektir. Sürekli yeni uygulamalar, yeni programlar yeni yeni deneyimler sonucu hep gelişecektir. Bizlerinde bunlara ayak uydurabilmesi için sadece teoride kalmayıp, sürekli değişimlere ayak uydurup hep bir merak ve ilgi içinde olmamız lazımdır ki, bu mesleğin ekmeğini yerken tad alalım.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR