Grafik Tasarımcı olabilmek ne kadar kolay bir iş gibi görünse de aslında her meslek gibi zordur. Çeşitli aşamaları vardır. Bu aşamalarda karşılaşılan zorluklar yeri gelir yıldırır bizi ama işimizi sevdiğimizdendir belki, çoğu zaman "çıt" etmeyiz. Çoğumuz, daha yolun başındayız. Daha nelerle karşılaşacağız, nelerin üstesinden geleceğiz gibi motivasyon yöntemlerine gideriz.
Bir grafik tasarımcı olabilmek aslında hayal gücünün sınırlılığı ile ilgili bir konudur. Nasıl bir demir işçisinin bilgisi ve bilek gücü o işte olmazsa olmaz bir sebepse bizim iştede hayal gücü ve yaratıcılık olmazların başındadır. Kimi insanlar bunu bilinen programlarla ölçer. " waaooww !! adama bak, 5 program biliyor, bu adam kesin iş yapar. " gibi benzetmelerle tasarımcı sıfatı taşıyan insanların kabiliyetlerini ölçebilmektedir daha doğrusu ölçtüklerini sanmaktadırlar. ( çok akıllılar ya..)
Bir grafik tasarımcı az, öz ve sadelik kavramlarıyla hareket eder ve bunun bilincinde olursa o zaman bir başarıdan söz edebiliriz. (herkese kısmet olamayabilir.) Düşünceleriyle de fark yaratabilmelidir. Örneğin; ajansta çalışan bir grafik tasarımcıyı ele alalım ve karşısında da ne istediğini bilmeyen bir müşteri profilinin olduğunu düşünelim. Buradaki tutum bir an önce bu işi yapıp müşteriden kurtulmak olmamalıdır. ( istisnai durumlar hariç...) Dinlemeli, anlamaya ve azda olsa ne istediğini kavramaya çalışılmalıdır. Eğer bunları yapamayacaksak bu işi yapmanın bir anlamı yok. En başta bahsettiğim gibi gerçekten kolay bir meslek değil, belkide en zor olan kısım; müşterilerin istediğini anlayabilmektir.
Her mesleğin kendine göre zorluğu olabileceği gibi Grafik tasarımcı olmanında verdiği zorluklar vardır. Bu zorlukları en aza indirgemekte bizim elimizde, yaratıcı düşünerek pratik hareketlerde bulunmak işin kendisi ile yaşadığımız sorunu yarı yarıya indirecektir. Yeter ki, beyin denen organımızı yerinde ve gerektirdiğince kullanmayı bilelim.
Bir Grafik tasarımcı olmak, " Ben yaratıcı bir insanım." diyebilmektir.