Web Tasarım da Domain Adresinin Etkisi
Genellikle Web Tasarım yaptıran firmalar hep domain adresini göz ardı ederler. Aslında bir web sitesine sahip olmadan önce yapılması gereken ilk şey domain adresine karar vermektir.

Web siteniz firmanızın internetteki aynası gibidir.
Domain adresinizde bu aynanın bir parçasıdır.

Web Tasarım da Domain Adresinin Etkisi
Domain adresi seçilirken iki faktör göz önünde bulundurulmalıdır. Açacağınız web sitesinin arama motorlarında yükselmesini istiyormusunuz yoksa web sitenizin yükselmesi sizin için bir önem arz etmiyor mu. Birincisi seçeceğiniz domain adresi ile Google ve diğer arama motorlarında etkisi. İkincisi domain adresinizin marka duruşu.

Web Tasarım da Domain Adresinin Etkisi
Bir çok firma web sitesi açarken Domain adresinin SEO açısından olukça öneme sahiptir. Domain adresinizin sitenizdeki içerik ve anahtar kelimeleriniz ile birebir uyumlu olması gerekir. Örneğin internet üzerinden satış yapmak için bir E-Ticaret sitesi açacağınızı varsayalım. E-Ticaret siteniz de hediyelik eşya satacaksınız. İnsanların sizi Google'da hediyelik eşya kelimesi ile bulmasını istiyorsunuz. Bu durumda sitenizin domain adresi içerisinde mutlaka hediyelik eşya kelimesinin geçmesi gerekmektedir. www.....hediyelikesya.com gibi.

Googlebotlar domainleri insanlar gibi soldan sağa doğru okurlar. Bu yüzden hediyelik eşya kelimenizi ne kadar www. adresine yakın tutarsanız o derece faydası olur. Mesele www.cizgihediyelikesya.com yerine www.hediyelikesyacizgi.com SEO açısından daha etkili olacaktır. Tabi 2. verdiğimiz örnek belki kullanım açısından biraz saçma duruyor, biz

Not : Son zamanlarda internette şöyle bir söylenti dolaşıyor. Domain seçerken kelimenizi ilk harfini A yaparsanız daha hızlı çıkarsınız. Google alfabe sırasına göre tarıyor örneğin: www.ahediyelikesya.com gibi. Bu söylemi kim ortaya atmışsa tamamen yalnıştır.

Domain Uzantısı
Domain adresi alınırken..

Tr: Ticari kuruluşlar

Com: Ticari kuruluşlar

Net: İnternet ve ağ çalışma alanları

Org: Dernek ve Organizasyonlar

Gov: Devlet Kurumları

Mil: Askeri Kurumlar

Edu: Eğitim Kurumları

Bel: Belediyeler

Ac: Akademik Kurumlar

Web Tasarım da Domain Adresinin Etkisi
Firmanız için yaptıracağınız web sitesinin domain adresinizi mutlaka siz satın alın. Domain adresinizi web tasarım yapan firmalar satın alırsa ileride sorun yaşayabilirsiniz. Örneğin web tasarım hizmeti aldığınız firma ileride sektör değiştirip artık web sitesi yapmayabilir. Ya da aranızdaki en ufak sorundan dolayı size domain adresini vermeyebilir. .Com, .net, .org uzantılı domain adreslerini her isteyen alabildiği için siz domain adresinin size ait olduğunu ispatlayamazsınız.

.Com.tr uzantılı domainler için bu durum farklıdır. .Com.tr uzantılı domainlerin satışını sadece ODTU (Orta Doğu Teknik Üniversitesi) tarafından firma faliyet belgesi ya da marka patent belgesi ile yapıldığı için

Domain Adresini Siz Karar Verin

Çoğu zaman domain satın alırken bir araba, ev aldığınızda düşündüğünüzden daha fazla düşünmelisiniz. Neden mi?

Çoğu zaman dememizin nedeni belki açtırmak istediğiniz web sitenizin çok büyük bir hit toplamasını beklemiyorsunuz, çok büyük bir kitleye hitap etmiyorsunuzdur. Web sitesini mecbur olduğunuz için, kısa bir süreliğine açmışsınızdır. Bu durumda hangi domaini satın alacağınızı çok fazla düşünmenize gerek yok.

Çoğu zaman hedefler büyüktür. Açılacak web sitesi büyük bir kitleye hitap ediyordur.

İkinci El Domain
İkinci el domainler kimi zaman büyük avantaj sağlar, kimi zamanda dezavantaj.

Satın alacağınız ikinci el domain adresinin whois kayıtlarına bakın.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR