Wacom Çığır Açan Yeni Tableti ve Kalemini Duyurdu!

Wacom ürünlerinin en son serisi, Wacom Cintiq Pro tablet ve kalem serisinin açılışıyla bugün duyuruldu. 30 yılı aşkın tecrübesi, ürün yeniliği ve müşteri geri bildiriminden yararlanan Wacom Cintiq Pro, illüstratör kullananlara, yaratıcı yönetmenlere, fotoğrafçılara ve sanatsal tutkusu olan herkesin yaratıcılığının kilidini açmasına yardımcı olacak en doğal ve kesin kalem performansını sunmayı garanti ediyor.

Wacom, müşterilerinin sınırsız potansiyellerine inanmakta ve yaratıcılık hedeflerine ulaşmalarına yardımcı olmak için üretilmiş ürünler ailesi aracılığıyla tüm hayatlarına ilham vermesine katkıda bulunmak için görevliyiz " diyen Wacom'un Başkanı ve CEO’su, Masahiko Yamada.

"Cintiq Pro'nun inanılmaz kalem performansı ve diğer tasarım özellikleri sayesinde, yaratıcılıklarını keşfetmekle ilgilenen insanlar kalplerinde ve ruhlarında olanı etkin bir şekilde dijital tuvallere taşıyabilirler." ifadesini kullandı.

Wacom Cintiq Pro serisi iki yeni tablet ve yeni Pro Pen 2'den oluşuyor. Wacom'un yenilikçilik geçmişi üzerine kurulu olmasının yanı sıra bu ürün yelpazesi, iPad Pro ile birlikte Çıkan Apple Pen,e karşı tasarımcı pazarında ortaya çıkan rekabete yanıt olarak piyasaya sürüldü. İpad Pro ve Apple Pen, Wacom'un topraklarında dolaşırken; dijital sanatçıların çalışma biçimini sarsmaya çalışan Microsoft Surface Studio'nun son projesindende bahsedildi. 

Peki Ne Kadar Hassas?

Cintiq Pro deneyiminin en önemli cazibe noktası, Wacom'un önceki Pro Pen sürümünden dört kat daha fazla doğruluk ve basınç duyarlılığı sunan Pro Pen 2. Bu geliştirilmiş model, aynı zamanda doğru miktarda sürtünme oluşturan sezgisel, serbest dolaşımlı ve hemen hemen gecikmesiz bir deneyim sunar.

Paralaksı büyük ölçüde azaltan yeni optik birleştirme işlemi sayesinde Pro Pen 2'nin ekran üstü performansı, kalemler ve fırçalar gibi geleneksel araçların ekran üzerinde kullanıldığını tasarımcılara hissettiriyor.

Ekran Boyutları

Cintiq Pro tabletlerin her iki modelinde 13 ve 16 inç modelleri mevcut, her ikisinde de çoklu dokunuş özelliği sayesinde hızlı ve kolay gezinme sağlanmaktadır. Bu ayrıca, kullanıcılara resim, fotoğraf ve modelleri desteklenen 2D ve 3D yaratıcı yazılım uygulamaları dahilinde tutma, yakınlaştırma ve döndürme olanağı tanır.

Wacom tabletler, kullanıcılara kağıda çizercesine cesur kalem ve fırça darbelerini teşvik etmek için uçtan uca oyulmuş cam ekran ile donatılmıştır. Wacom Cintiq Pro cihazları, Microsoft Surface Stüdyosu tarafından belirlenen zorlu koşullara rağmen, tamamen entegre edilmiş ayak bacaklarından ve kullanıcıların kendilerine uygun bir şekilde yaratılmasına olanak tanıyan isteğe bağlı üç konumlu stand sayesinde şeffaf çalışma yöntemleri sunuyor.

"Yaratıcılık sanatçıları ve tasarımcıları mümkün olanı yeniden düşünmeye itiyor. Ancak insanlar dünyayı daha yaratıcı bir yer haline getirmek için, onlarla birlikte çalışacak araçlara ihtiyaç duyuyorlar ve aksi mümkün değil "diyen Wacom'un Yaratıcı İş Birimi Pazarlama Başkan Yardımcısı Ed Neumann.

Wacom Cintiq Pro'nun piyasaya sürülmesi, amiral gemisi Cintiq serisinin gücünü her zamankinden daha fazla uyarlanabilir son derece taşınabilir bir cihaza koyuyor - sanatçılara sadece daha iyi hassasiyet sunmamakla birlikte, nerede çalıştıkları konusunda da esneklik sağlıyor "dedi.

Fiyatı Ne Kadar?

Hem Mac'ler hem de PC'ler ile uyumlu olan Wacom Cintiq 13 ve 16 sırasıyla Aralık ve Şubat aylarında piyasaya sürülecek. HD 13 inçlik model, yüzde 87'lik Adobe RGB desteğini sunuyor ve 999,95$'lık bir fiyata sahip.. Bu arada ultra HD 16 inç varyant 94 yüzde Adobe RGB desteği sunuyor ve 1,499,95$ mal olacak.