Grafik Tasarım nedir?

Grafik tasarım nedir? diyerek konuma başladım ancak grafik tasarım markanın toplumla iletişime geçmesine ön ayak olan bir reklam dalıdır. Reklam alanında grafiker, metin yazarı, yaratıcı ekip ve dahası bir reklam ajansında vardır ama asıl konumuzdan sapmadan nedir ne değildir kısaca açıklamaya çalışayım. Grafik tasarım..

Görsel Sanatlarda Realizm

Görsel sanatlardaki fikir akımları gelişerek bu çağa kadar geldi. Bu akımlardan biri de realizm. Bu akımlar sanatın her alanında etki gösteriyor olsalar da bizim ilgi alanımıza giren kısım olan görsel sanatlara odaklanarak durumu anlatmak Tasarım Çantasının takipçileri açısından daha faydalı olacaktır...

İllüstrasyon Ne Demektir?

Sözlüklerde resim sanatının doğada gözlemlenemeyecek formlarda verdiği sanat eserlerinin ortak adı gibi bir akademik tanıma sahip olsa da bu kelime tasarım literatüründe bu tanımı çoktan aştı. Grafik tasarım alanında herkesin ağzına pelesenk olmuş yerli yersiz kullanılan bir deyim. Doğaüstü çizimler..

Empresyonizm Nedir?

Empresyonizm 19. Yüzyılda ortaya çıkmış bir sanat akımıdır. En fazla edebiyat ve resim sanatlarını etkilemiştir. Bir sanat eserine konu olan dış etkeni, insanın iç dünyasındaki etkiler ile yorumlayarak tanımlamaya odaklanmıştır. Bir manzara resmi çizilirken önemli olan, manzaranın çizimine, manzaranın..